Filetování mořských ryb
Nejprodávanější
Filetovací nože a pomůcky
Filetovací nebo také vykošťovací nože jsou důležitou pomůckou pro zpracování vašich úlovků. Kuchat rybu zavíracím nožem nebo krátkou dýkou od Mory je sice také možné, ale výsledek nebude esteticky nikdy tak dokonalý. Pamatujte že do ideální výbavy patří nejméně 2 nože. Krátký sloužící k samotnému vykostění a dlouhý, určený ke stahování kůže z rybího filetu. Délka je na delší diskuzi, ale s něčím okolo 15 a druhým cca. 20cm nikdy chybu neuděláte!! Pokud nejste profík co to dělá několikrát do roka, tak se nestyďte a pořiďte si filetovací rukavici - jednak se v ní ryba skvěle drží a také pomůže zabránit řadě nepříjemností při práci s ostrým nožem. Nezapomeňte i na transport zmražených úlovků domů - k tomu nejlépe poslouží termoboxy různých velikostí - závěrem snad jen dobrou chuť :-)